SW-PRP Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

State-of-the-art τεχνολογία που βασίζεται σε βιολογικές επιστήμες.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΛΟΓΗΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ:
 Ανάπλαση προσώπου - ρυτίδες
 Φωτογηρασμένο δέρμα
 Αφυδάτωση
 Χαλάρωση
 Σημάδια ακμής και ουλές
 Μαύροι κύκλοι και σακούλες
 Ανάπλαση μαλακού ιστού
 Τριχόπτωση

ΤΥΠΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ PRP


  Το όνομα των αυξητικών παραγόντων αντανακλά τη δραστηριότητα ή την καταγωγή τους. Κάποιο από αυτούς είναι:
Ο αιμοπεταλικός aυξητικός παράγοντας (PDGF).  Είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από τα αιμοπετάλια, τα μακροφάγα και τα ενδοθηλιακά κύτταρα και αποθηκεύεται στα κoκκία των αιμοπεταλίων. Απελευθερώνεται όταν τα αιμοπετάλια ενώνονται, ξεκινώντας έτσι τη διαδικασία της πήξης. Τα κύτταρα του συνδετικού ιστού της περιοχής αυτής, αντιδρούν με την έναρξη της διαδικασίας πολλαπλασιασμού.
Αγγειακός ενδοθηλιακός αυξητικός παράγοντας (VEGF). Παρουσιάζει κατά 24% ομοιότητα στην ανοσοέκφραση με τον PDGF αλλά, ενώνεται σε διαφορετικούς υποδοχείς και έτσι προκαλεί διαφορετικές βιολογικές επιδράσεις. Είναι ένα ισχυρό Μιτογόνο για τα ενδοθηλιακά κύτταρα και βοηθά στην αγγειογένεση.
Tροποποιητικός αυξητικός παράγοντας (TFG). Αυτή είναι μια σούπερ οικογένεια πρωτεϊνών που περιλαμβάνει μορφογενετικές οστικές πρωτεΐνες και άλλα. Έχει τρεις (3) θεμελιώδεις λειτουργίες: Διαμορφώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων (είναι καταστολέας). Αυξάνει τη σύνθεση της εξωκυττάριας μήτρας. Έχει ανοσοκατασταλτική δράση. Ινσουλινόμορφος αυξητικός παράγοντας Τύποι Ι και ΙΙ. Αυτός βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα οστά. Αυξάνει τον αριθμό των πολυπύρηνων οστεοκλαστικών  κυττάρων και τη σύνθεση κολλαγόνου.
Αυξητικός παράγοντας των ινοβλαστών (FGF). Διεγείρει την αγγειογένεση και τον πολλαπλασιασμό των ενδοθηλιακών κυττάρων και τη σύνθεση κολλαγόνου.
Αυξητικός παράγοντας του συνδετικού ιστού (CTGF). Προάγει την αγγειογένεση, την αναγέννηση του χόνδρου και τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων.

SW-PRP (ΠΛΑΣΜΑ  ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ)

Η επούλωση των πληγών, συντελείται μέσω δύο (2) φυσιολογικών διεργασιών της αναγέννησης και της επιδιόρθωσης.Η επούλωση των πληγών, συντελείται μέσω δύο (2) φυσιολογικών διεργασιών της αναγέννησης και της επιδιόρθωσης.
     Στην αναγέννηση, η πληγή επουλώνεται και ο χαμένος ιστός αντικαθίσταται από κύτταρα παρακείμενου υγιούς ιστού. Η μίτωση συμβαίνει σε αυτά τα γειτονικά κύτταρα για να αντικαταστήσουν τα κύτταρα που χάνονται ως αποτέλεσμα του τραυματισμού. Αυτό σημαίνει οτι ο ιστός αποκαθίσταται μέσω της διαδικασίας της κυτταρικής και ιστικής ανάπλασης. Αυτή, είναι η ιδανική μορφή θεραπείας δίνοντας καλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.
     Η επιδιόρθωση είναι μια αποτελεσματική μέθοδος επούλωσης των κατεστραμένων ιστών. Ο κατεστραμμένος ιστός αντικαθίσταται με κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι μια σκληρή πρωτεΐνη με υψηλή αντοχή. Αυτό είναι το κύριο συστατικό του ινώδους ιστού των ουλών. Στην επιδιόρθωση ο αρχικός ιστός αντικαθίσταται με ινώδη ιστό. Όμως, λειτουργικά και αισθητικά το αποτέλεσμα είναι φτωχό. Οι περισσότερες πληγές επουλώνονται με έναν συνδιασμό αναγέννησης και επιδιόρθωσης.

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΟΥΛΩΣΙΣ


Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει οτι η αυξημένη συγκέντρωση των αυξητικών παραγόντων στο PRP μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Τo SW-PRP λειτουργεί ως ένα σύστημα σφραγίσματος των ιστών και μεταφοράς ουσιών με τα αιμοπετάλια να ξεκινούν τη διαδικασία επούλωσης του τραύ-ματος απελευθερώνοντας τοπικά παράγοντες ανάπτυξης μέσω των κοκκίων (αποκοκκίωση). Οι εκκριτικές πρωτεΐνες που περιέχονται στα α-κοκκία των αιμοπεταλίων περιλαμβάνουν τον αυξητικό παράγοντα που προέρχεται από τα αιμοπετάλια (PDGF-AA, BB και τα ισομερή ΑΒ), TGF-B (TGP-B) παράγοντα αιμοπεταλίων 4 (Pf4), ιντερλευκίνη -1 (IL-1), τον προερχόμενο από αιμοπετάλια παράγοντα αγγειογένεσης (PDAF), τον VEGF, τον επιδερμικό αυξητικό παράγοντα (EGF), τον προερχόμενο από αιμοπετάλια ενδοθηλιακό αυξητικό παράγοντα (PDEGF), ECGF, IGF, οστεοκαλσίνη (Oc), οστεονεκτίνη (On), ινωδογόνο (FF), βιτρονεκτίνη (Vn), ινονεκτίνη (FN) και θρομβοσπονδίνη-1 (TSP-1). Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν στην επούλωση μέσω της προσέλκυσης μη διαφοροποιημένων κυττάρων της νεοσυσταθείσας μήτρας και της ενεργοποίησης της κυτταρικής διαίρεσης. Το PRP μπορεί να καταστείλει την απελευθέρωση κυτοκινών και να μειώσει τη φλεγμονή. Αλληλεπιδρά με τα μακροφάγα για τη βελτίωση της επούλωσης των ιστών και την αναγέννηση, την ανάπτυξη νέων τριχοειδών και επιταχύνει την επιθηλίαση σε χρόνια τραύματα. Τα αιμοπετάλια στο SW-PRP παίζουν επίσης ρόλο στο μηχανισμό άμυνας ενάντια στον ξενιστή με την παραγωγή πρωτεϊνών που προσελκύουν μακροφάγα. Το PRP μπορεί επίσης να περιέχει ένα μικρό αριθμό λευκοκυττάρων που συνθέτουν ιντερλευκίνες. Προηγούμενες μελέτες του SW-PRP έχουν αποδείξει αντιμικροβιακή δράση εναντίον του Escherichia coli, Staphylococcus aureus, μικρόβια ανθεκτικά στη μεθικιλλίνη όπως το Staphylococcus aureus, Candida albicans και Neoformans Cryptococcus.